Bu denetimi etkinleştirmek ve kullanmak için tıklayın Sorunu ve çözümü !

Internet Explorer'da flash animasyonları görüntülerken fare imleci ile üstüne geldiğinizde "Bu denetimi etkinleştirmek ve kullanmak için tıklayın" yazısını aktif etmeden bazı flash animasyonların ya devamı gelmez yada animasyon hiç haraket etmez.



Bunun nedeni ise , eğer IE 6.X sürümlerini kullanırken KB960714 nolu güncelleştirmeyi bilgisayarınıza kurarsanız yada otomatik güncelleştirmelerden bu yama bilgisayarınız kurulduysa ve ardından IE 7 veya IE 8'e tarayıcınızı güncelleştirdiyseniz IE 6 için yayınlanan KB960714 nolu yama IE7 ve IE 8'e sorun çıkaracaktır.

Çünkü bu KB960714 nolu güvenlik yaması web üzerinden kod yürütme açığından faydalanıp bilgisayarınıza bulaşan kötü amaçlı yazılımları engellemek için.

Durum böyle olunca IE 6.x için yayınlanan KB960714 nolu güvenlik yaması IE 7 ve IE 8'da çalışmıyor , tabi flash animasyonlarda yürütülebilir dosya olduğundan "Bu denetimi etkinleştirmek ve kullanmak için tıklayın" yazısı ile karşılaşıyorsunuz.

Eğer sizde "Bu denetimi etkinleştirmek ve kullanmak için tıklayın" yazısıyla karşılaşıyor ve bunu kaldırmak istiyorsanız aşağıdaki Microsoft güncelleme sayfasından Sisteminize , Tarayıcınızın versiyonuna ve kullandığığınız servis paketine göre olan güncellemeyi çekip kurun ve yeniden başlatın.

Internet Explorer 6.x ve 7.x sürümleri için bu adresden

Internet Explorer 8 sürümleri için bu adresden temin edebilirsiniz.

Indirme sayfalarına ulaştıkdan sonra Change Language kısmından Turkish'i seçiniz.
.

Bu denetimi etkinleştirmek ve kullanmak için tıklayın Sorunu ve çözümü ! için 0 yorum var.

Yorum Gönder

Bu Blog'da yayınlanan tüm makaleler Windows Blog'a aittir.İzin alınmadan hiçbir medya ve web sitesinde kullanılamaz..