.net sürümlerini bilgisayardan tam olarak kaldırmak

Bazı programlar .net uygulaması ile yazıldığından çalıştırılabilmesi için .net eklentisine ihtiyaç duyar. .net ile çalışan programlar bazen bir üst sürüm yada bir alt sürüm .net uygulamasının bilgisayarda kurulu olmasını gerektirir , bir üst sürüm mevcudken bir alt sürüm'e ihtiyaç duyduğu zamanlarda olabilir.


Bilgisayarınızda .net'in en son sürümü yüklü olmasına rağmen kullanmak istediğiniz yazılım .net 1.1 ihtiyacı duyar , sizde bunu yüklemek için girişimde bulunduğunuzda ya yükleme sorunu ile karşılaşırsınız yada .net 1.1 yüklenir fakat kullanmakda olduğunuz yazılım hala .net 1.1 uygulamasının bilgisayarınızda olmadığını size bildirir.


Bu tür sorunlarda sistemde .net'in en son sürümü varken bir alt sürümünü kurmak her zaman sakıncalıdır , sürümleri sırası ile kurmak her zaman daha avantajlıdır bu tür sorunlarla karşılaşmazsınız.

Eğer sisteminziden son sürüm .net'i kaldırmanıza rağmen bir alt sürümü kuramıyorsanız .net Cleanup Tool size bu konuda yardımcı olacaktır.

1) Öncelikle kurduğunuz tüm .net kurulumlarını yeniden eskiye doğru program ekle kaldırdan kaldırın , her kaldırma arasında muhakkak yeniden başlatın.

2) .net All Cleanup Tool'u indirin

3) Programı çalıştırın gelen arayüzden .NET Framework - All Versions seçeneğini değiştirmeden CleanupNow'ı tıklayın ve .net'in 1.0 ve 4.0 sürümlerinin bilgisayarınızdan tam anlamı ile kaldırılmasını bekleyin işlem sonucunda bilgisayarınızı yeniden başlatın.



.net All Cleanup Tool

Alternatif Link

Ardından sistemiz için gerekli olan .net framework yazılımlarını sırası ile kurun.

.

.net sürümlerini bilgisayardan tam olarak kaldırmak için 0 yorum var.

Yorum Gönder

Bu Blog'da yayınlanan tüm makaleler Windows Blog'a aittir.İzin alınmadan hiçbir medya ve web sitesinde kullanılamaz..