Bilgisayarıza kurulan sahte antivirüsleri kaldırmak.

Web üzerinde surf yaparken bilgisayarınıza isteğiniz dışında yüklenen ve kendisinin antivirüs olduğunu iddia eden ve tarama yaptırdığınızda var olmayan dosyaları size virüsmüş gibi gösteren üstüne üstük birde bu bulduğu hayali virüslü dosyaları silmek için sizden ücret talep eden sahte antivirüsleri bilgisayarınızdan kaldırmak için Combofix'i birebirdir.

Bazı sahte antivirüs türleride bilgisayarınıza .ban uzantılı dosyalar bırakarak kendisi kaldırabilcek antivirüs antispyware yazılımlarına ait web sitelerinide bloklayabiliyorki kendisini sistemden silinmesin.

Bu türk sahte antivirüs programlarını birebir yok eden Combofix yazılımıda bu banlı sitelere dahildir eğer verdiğim linkden yazılımı çekemezseniz başka bir bilgisayardan yada proxy sitelerinden bu yazılımı download edebilirsiniz ben burdan Combofix dosyasını başka adresden vermek isterim fakat Combofix günlük yapıldığı için güncelleme özelliği bulunmamakda çünkü yazılımın veri tabanını kendisi ile gelmekde ve 2 gün geçerlilik süresi vardır flash bellek veya cdye çekme gibi bir işlemde bulunmayın..

Eğer Combofix'in sitesine ulaşamazsanız Vista için C:\user XP için C:\Documents And Settings klasöründe *.ban olarak arama yaptırın bu dosya gizldir.Klasör seçeneklerinden Gizli dosya ve klasörleri göster deyin ve Korunan sistem dosyalarını gizle tikini kaldırıp aratın bulduklarınızı silin.

Şimdi indirme işleminde gelelim..



Combofix'i bu adresden indirin.Eğer verdiğim adresden indirme yapamazsanız http://www.ktunnel.com/ adresine girin ve şu adresi kopyalayıp yapıştırın Begin Browsing deyin.

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

Ktunnel adresinden download yaparken dosya bilgisayarınıza uzantısız ve uzun isimle inecektir dosyayı kullanabilmek için yeniden adlandır deyin ve adını Combofix.exe yapın.


Bu kadar badire atlattıkdan sonra Combofix'imizi kullanalım :)

Programa çift tıklatın ve Combofix içeriğinin bilgisayarınıza aktarılmasını bekleyin.Vista kullanıyorsanız sağ tıklayın Yönetici olarak çalıştır deyin.

Ardından gelecek Mavi ekranlı dos penceresine evet yada yes diğer pencerelerde Tamam deyin ve işlemlerin bitmesini bekleyin.

Tarama yapılsınmı diyor Yes diyoruz..


Ardından kayıt defteri yedeği alınıyor.



Sonra tarama işlemleri başlıyor.


Eğer yeniden başlatılması gereken bir işlem olursa bilgisayar reset atılıyor ve program çalışırken masaüstünüz kayboluyor çünkü Explorer.exe 'ye bağlımlı çalışan zararlı bir yazılım varsa rahat silebilmesi için.

Eğer bu tür bir hata ile karşılaşırsanız tarih ve saat ayarlarınız kontrol edin.




.

Bilgisayarıza kurulan sahte antivirüsleri kaldırmak. için 0 yorum var.

Yorum Gönder

Bu Blog'da yayınlanan tüm makaleler Windows Blog'a aittir.İzin alınmadan hiçbir medya ve web sitesinde kullanılamaz..