USB Çoklayıcı (HUB) Seçerken..

Günümüzde USB arabirimi ile çalışan bilgisayar donanımları yada bilgisayara bağlantılı çalışan bir çok elektronik cihaz piyasaya çıktı.


Bu cihazlardan satın aldıkça bilgisayarımızın USB girişleri yetmeye başlar ve bir USB çoklayıcı almamızın zamanı geldini anlarız.

Fakat her USB Çoklayıcı USB Çoklayıcı değildir ve USB 2.0 hızında çalışmamaktadır her ne kadar kutu ve cihaz üzerinde USB 2.0 Hig Speed (Yüksek Hız) yazsada aslında USB 1.1 hızında çalışmakda.

Durum böyle olunca aldığımız bu doğan görünümlü şahinlere bağladığımız USB 2.0 hızındaki cihazlar tam randıman ile çalışmaz yada hiç çalışmazlar ve şöyle bir uyarıları verirler.






Eğer sizde bu USB Çoklayıcılardan kullanıyorsanız anlayın ki sorun çoklayıcıda.Test etmek amaçlı USB cihazınızı USB Çoklayıcıdan sökün ve bilgisayarın arka USB girişlerine bağlayın.

Sorun hala devam etmekteyse USB cihazının usb kablosunu kontrol edin yada Bios ayarlarınızdan USB 2.0 Support ayarını Enable konumunda olduğundan emin olun , fakat sorununuz yeni ortaya çıktıysa bios ayarlarınıza gözatmanıza gerek yok.SorunUSB Çoklayıcıda yada kablodadır.

Bazende bilgisayarınızın powersupply'i usb cihazları beslemekde yetersiz kalabilir bu olayıda göz önünde bulundurup USB Çoklayıcıya bağlı cihazların sayısını azaltarak denemek.


Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için A4Tech'in USB Çoklayıcılarından tavsiye ederim bunlar gerçek USB Çoklayıcıdır hem 1.1 hemde 2.0 hızında çalışabilirler.





.

USB Çoklayıcı (HUB) Seçerken.. için 0 yorum var.

Yorum Gönder

Bu Blog'da yayınlanan tüm makaleler Windows Blog'a aittir.İzin alınmadan hiçbir medya ve web sitesinde kullanılamaz..