Stellarium ile sanal uzay seyahati

Program üzerinden verdiğiniz kordinatlara göre gök yüzündeki yıldızları gezegenleri galaksileri gösteren bir programdır. Program tamamen ücretsizdir. Programın amacı gökyüzünü insanlara görsel efekt sağlıyarak tanıtmaktır.



Programın en büyük özelliği Türkçe dil desteği ve kullanımı çok basit olması… Stellarium ücretsiz olarak bilgisayarınızı bir planetaryuma çeviriyor. Tüm gökyüzünü belirlediğiniz kordinatlara göre ekrana taşıyan programla şaşırtıcı bir geziye çıkabilirsiniz. Stellarium teleskopla görülebilen 3 boyutlu görüntünün aynısını bilgisayara taşıyan eşsiz bir program.

Programın şık ve basit arayüzü kolayca konum belirlemenizi ve zoom yapabilmenizi sağlıyor.Programın 600 bini bulan bir yıldız kataloğu ve çok realistik bir samanyolu gösterimi var. Atmosfer, gün doğumu ve gün batımı, gezegenler ve uyduları en gerçekçi canlandırmalarla gözler önüne seriliyor. Ayrıca program kendi gökyüzünüzü oluşturmanızı da sağlıyor. Böylece gezegenler ve yıldızlar sizin istediğiniz gibi yerleştirilebiliyor.

Gitmek istediğiniz yer için F3'e basın ve adını yazıp enterlayın.Program'ın gündüz gece olayı vardır, eğer program gündüz modu ile başlıyorsa F6'ya basıp başka bir ülke seçin

En az P4 1.8 işlemci, 1GB Ram ve OpenGL destekli ekran kartı gerektirir.OpenGL desteği yoksa Stellarium (no OpenGL2) kısayolu ile başlatınız.

Indir Windows / MAC / Linux

.

Stellarium ile sanal uzay seyahati için 0 yorum var.

Yorum Gönder

Bu Blog'da yayınlanan tüm makaleler Windows Blog'a aittir.İzin alınmadan hiçbir medya ve web sitesinde kullanılamaz..